U bevindt zich hier

april 21

0  comments

In de afdeling huishoudelijke workouts staat “het donsdeken voorzien van een schone overtrek” flink bovenaan. Niks heerlijkers dan frisse lakens, het kraken van een vers opgeschud donsdeken, de geur van wasverzachter…Puur huislijk geluk is dat. Maar toch.

 

Er is steevast het moment waar ik denk: mijn armen zijn 20cm te kort om dit succesvol te kunnen doen. De puntjes zijn uit deze overtrek verdwenen, dit is een ronde overtrek, ik weet het zeker! Of met je hand de zoomnaad volgen en toch weer bij start uitkomen. Zonder geld. Zonder puntje om het donsdeken in te stoppen.

En dan zie je die etiketjes aan het donsdeken zelf. Hangen ze nu onderaan? Of aan de zijkant? Eens de overtrek en het donsdeken zich So-You-think-you-can-dance-gewijs  weer tot een geheel hebben verenigd, tekent zich een merkwaardige lange bobbel af aan 1 kant van de overtrek. Fout gegokt.

 

Deze week bedacht ik me: ik wil een etiketje aan het donsdeken. Met een plannetje er op en een rode stip: u bevindt zich hier.

 

En toen ik daar stond met de twee punten van het donsdeken in mijn handen, klaar om de huisstofmijten een hersenschudding te bezorgen, bedacht ik me: ik wil dat eigenlijk op meer plaatsen, zo’n etiketje.

 

Corona crisis: u bevindt zich hier!

Sportprestaties: dit is jouw rode stip.

Carrière: verbindt de puntjes tot je en leuke tekening krijgt.

 

Ik weet het: het neemt de spanning weg, de drive om hard te spelen. Mocht elke voetballer de eindscore weten, zou ie met een ander gevoel achter de bal aangaan.

Maar toch. Heel even dat etiketje zien. U bevindt zich hier.

Er is iets voor te zeggen.

About the author

Truus Druyts


Tags


You may also like

PRAKTISCH GESCHOOLD

PRAKTISCH GESCHOOLD

Masterclass pitchen voor auteurs

Masterclass pitchen voor auteurs
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Graag meer tips? Schrijf je hier in!

>