twijfelvragen en stoeien met faalangst

april 12

1  comments

De top 3 van twijfelvragen en stoeien met faalangst

top drie van twijfelvragen

 

 .ik ga het niet kunnen

 

 .niemand gaat van me houden

 

.ik ben het niet waard

 

Wat die vragen vooral doen is je energie naar beneden halen. En zonder energie geen beweging en geen verandering.

Wat doen ze nog meer: ze kelderen je goesting.

Zonder goesting, zonder incentive, zonder zin, zonder positieve emotie geen verandering.

 

Kortom als je die stevige drieling adopteert in je denken, dan teken je voor een leven in een immer kleiner wordende comfortzone. Even aantrekkelijk als afgetrapte schoenen die bovendien te klein zijn.


Elk organisme op deze planeet heeft een haat liefde verhouding ten opzichte van verandering. We willen dat het ineens al anders is, maar niet dat het anders wordt, want dat is gewoon doodeng 

Bovendien is de thermostaat van ons geluksdenken gemiddeld ingesteld tussen de 6 en 8 op tien. Gaat ie lager, zijn we dus ongelukkiger, doen we er iets aan, maar willen we meer, dan vlakken we dat af of doet onze omgeving dat ( en staan we dat ook toe).

Die drie vragen houden ons dus netjes waar we eigenlijk niet willen zijn.

Medicijn is dan gaan stoeien met onze faalangst.

Op zoek naar de mislukking. Dat herkaderen.

Het is niet: ik ga falen!!

Het is : ik ga iets nieuws ontdekken, ik ben nieuwsgierig, ik ga iets leren, wie weet vind ik wel iets nieuws uit, ontdek ik een fijn nieuw talent, de liefde van mijn leven, mijn missie, mijn passie, de zin van mijn bestaan voor mijn part.

En : ik ga er mee spelen. Niet alsof mijn leven er vanaf hangt ùaar vooral alsof mijn leven er helemaal niet vanaf hangt.

Er gaat niemand dood als ik faal

Behalve mijn ego dan misschien een heel klein beetje.

En het zal eerder een blauwe plek zijn dan wat anders.

About the author

Truus Druyts


Tags


You may also like

PRAKTISCH GESCHOOLD

PRAKTISCH GESCHOOLD

Masterclass pitchen voor auteurs

Masterclass pitchen voor auteurs
  • dorine.de.clercq1 schreef:

    ja ik heb faalangst en heel veel zelf , ik wil zo graag vooruit maar ben zo bang om te falen . ik heb een fantastisch team leren kennen en ik kan me helemaal vinden in wat ze doen . maar ik ken zo weinig mensen en heb nooit goed leren communiceren , ik ben niet sociaal . en ik zou het graag wel zijn . echte vrienden maken . Ik heb het moeilijk om mensen te vertrouwen. Ben zeer gevoelig , sommige mensen nemen het niet zo nou met hun beloften en dan verlies ik weer het vertrouwen. Ik wil hier zo graag uit . Ik wil dit concept kunnen delen met mensen. en het leven van mezelf en anderen beter kunnen maken.

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

    Graag meer tips? Schrijf je hier in!

    >