IK HOU VAN JOU – DE THEATERVOORSTELLING

mei 11

0  comments

Ik hou van jou - theatershow

 

Hoe krabbel ik weer recht als de liefde op is?

Hoe leer ik opnieuw vertrouwen?

Hoe vind ik de liefde van mijn leven?

 

Daar draait het om in “ Ik Hou Van Jou” , de theatervoorstelling.

Het nummer “Brighter” uit de voorstelling, doe ik je graag cadeau.

De link vind je op de Homepage.

De voorstelling markeert het einde van een moeilijke relatie, de breuk, het verwerken. Gaandeweg vormen zich inzichten en bestel ik “Mijn         Allergrootste Liefde “ bij het universum. En dan is er de ontmoeting en het ontvouwen van een pril maar grandioos verhaal, waarover ik vertel en zing. Allemaal eigen nummers, zowel NL als ENG.

Liefde is voor mij de grondstof van het Universum

Het is zo dat ik me er van bewust ben hoe belangrijk Liefde is als thema in mijn leven… maar niet alleen in het mijne. 10 jaar radio maken liegt er niet om: het gros van de mails die ik ontvang gaan precies daar over. Zelfs Napoleon Hill heeft het in zijn businessboek “ Think Big and Grow Rich” over het belang van een goeie relatie, van liefde, van passie. Van een goede relatie hebben met jezelf als blauwdruk voor alle ander relaties in je leven.

Liefde heeft ontzettend veel verschijningsvormen. Het is onder andere de optelsom van die miljoenen gedachten, kleine acties, gekoesterde woorden die magisch zijn om te geven en te ontvangen. Van/voor anderen en jezelf. Verder maak ik er een persoonlijke missie van om mensen met de grootst mogelijke chronische verliefdheid te laten kijken naar zichzelf, hun leven, hun liefde, hun relaties, hun werk. Verliefdheid heeft ook te maken met kijken met volle aandacht en gevoel. Met die ander en jezelf ook de ruimte te geven om de beste versie van zichzelf oude kaart te zetten. Ik denk dat verliefdheid een stukje van de warmte maakt die Liefde is, het maakt het rood meer levendig.

Liefde is voor mij de grondstof van het Universum. Het is wat de wereld doet draaien en wat het draaien de moeite waard maakt, wat mij betreft.

Sequoiaboom

Het beeld van de Sequoia als metafoor voor Liefde is heel welbepaald gekozen en heeft veel waarde voor me. Ik beschouw mezelf als “een believer”: het geluk van een duurzame monogame stabiele relatie. En ongeacht hoe groot die boom kan worden, bij het begin is het een klein en teer plantje. Tegelijk is zo’n boom ook van meet af aan een sequoia: een relatie is in essentie van meet af aan goed – of niet.

Als we aannemen dat de eerste indruk gemaakt wordt op 40 seconden, dan is iets als Liefde op het eerste zicht ook mogelijk.

En ik geloof er in.

Daar vertelt deze voorstelling ook over.

Pasgeboren

Muziek is al heel erg lang deel van mijn leven. Als kind kende ik alle platen van mijn ouders van buiten, nog voor ik kon lezen. Wist ik welke liedjes op welke plaat stonden en in welke volgorde. Daarna kleinkunst gedaan op Studio Herman Teirlinck en van toen af aan ook het schrijven van nummers ontdekt als uitingsvorm. Een nummer schrijven is een van de meest vervullende ervaringen die ik ken: de creativiteit, de passie, het spannende en kwetsbare er van, de wonderlijke tocht van die eerste noot aan de piano tot een volledig nieuw liedje dat je, pasgeboren, met nog haartjes, tegen de borst mag drukken.

In de voorstelling vertel ik ook over de geboorte van verschillende van de nummers. Hoe ze ontstaan. Hoe het een samenspel is van mijn eigen emotie, een idee en dan de Muze… Hoe ze trekt en duwt, hoe ze verleidt en plaagt, hoe ze verwondert en koestert.

Ook voor jou.

Wat ik wil overbrengen is hoop en troost. En blije anticipatie.

Er zijn bepaalde stappen, inzichten, schakelpunten die je kunnen helpen met het verdriet van het afsluiten én met het blij uitkijken en ontmoeten van je Allergrootste Liefdesverhaal. Dat traject heb ik in een voorstelling gegoten.

De Liefde is er, ook voor jou. Sneller en mooier dan je durft dromen.

Het was heerlijk dat VREAK bij me kwam aankloppen en me de voorzet gaf om dit verhaal in theatervorm te gieten. Heerlijk om dat vertrouwen voor een tweede keer te mogen ontvangen en met een equipe bevlogen theaterbeesten te mogen samenwerken. Dat platform aangeboden te krijgen, waarbij nieuwe mensen met VREAK kunnen kennismaken en ikzelf mijn verhaal mag delen. Grote dankbaarheid!

Via de link bovenaan kan je een nummer van de voorstelling downloaden.

Brighter.

Foto’s: Katleen De Buyser

Deze voorstelling kan je ook boeken. Heb je interesse?

Neem contact met me op om de details te bespreken. 

 

 

 

About the author

Truus Druyts


Tags


You may also like

PRAKTISCH GESCHOOLD

PRAKTISCH GESCHOOLD

Masterclass pitchen voor auteurs

Masterclass pitchen voor auteurs
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Graag meer tips? Schrijf je hier in!

>