Gaat zo veel langer mee dan verdunde imitaties

maart 1

0  comments

Ze was jarig. Zij. De vrouw die me een beter mens maakt. Die heupwiegend mijn hart stal en ik die me daar volstrekt niet tegen verzet.

 

Tijdens drukke weken op plannen broeden, de dag uitdenken. Ruim op voorhand naar cadeaus op zoek en tijd incalculeren om ze tijdig geleverd te krijgen.

 

Appjes over en weer met de dochter en breed naar boodschapjes over en weer glimlachen vol heerlijke anticipatie.

 

En dan is de dag daar.

Het bed uit glippen. Samen met de dochter het huis versieren: zelfgemaakte posters ophangen, haar stoel versieren. De ene nog naar de bakker, de ander ondertussen inpakken. Een stevige brownie bakken. De honden die helemaal mee zijn in de opwinding van het moment en geen flauw benul hebben waarvoor eigenlijk. Maar kwispelstaartend meedribbelen tussen de woonkamer, de tafel en de keuken.

 

Een tafel vol cadeautjes en kaarsen. Gedekte tafel met een confetti van hartjes. En alle dingen die ze lekker vindt. We gaan voor koffie op bed. Met mijn slaaphoofd draag ik het dienblad en twee schorre stemmen toeteren compleet andere – maar erg blije- varianten van verjaardagsliedjes waardoor we giechelend en proestend de jarige wakker hinniken.

 

Een blij meisje . Zo zit ze opgetogen, enthousiast en vol liefde te glunderen in een wolk van dons en jarig zijn. Het feest zet zich door aan de tafel, waar we een hele dag hapjes delen, verhalen, lekkers, cadeautjes.

Natuurlijk is een gigantisch feest geweldig, met knuffelen en volk en dansen… Maar dat komt vast nog wel. Nu gaan we voor wat nu kan en mag. Intens en intentie. En vieren we haar en haar dag in een huis dat uit zijn voegen barst van liefde en samenhorigheid.

Elk moment een nieuwe ervaring in het verjaardagsnestje. Een grote box met handleiding maakt van mij de chef kok voor het restaurant aan huis en ik doe mijn best om alles zo elegant mogelijk op tafel te krijgen ( met wisselend succes maar wel met echt dolle pret) en de dag eindigt op een tevreden bank met snurkende honden, de dochter onder haar favoriete dekentje en ik aan de andere kant van mijn liefje.

 

Ze zoent me en zegt “ Dit is mijn allermooiste verjaardag”
We zijn onmetelijke rijk en gelukkig.

About the author

Truus Druyts


Tags


You may also like

PRAKTISCH GESCHOOLD

PRAKTISCH GESCHOOLD

Masterclass pitchen voor auteurs

Masterclass pitchen voor auteurs
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Graag meer tips? Schrijf je hier in!

>