Focus= 4 kaartjes op de salontafel

maart 19

0  comments

Aan weerszijde van het huis staat er bij mij een enorme beukenhaag. Vrijwel het hele jaar door staat er blad aan de haag. Frisgroen in het voorjaar, dan evoluerend naar donkergroen met uitlopers van paars tot felrood. Eind herfst kleurt de haag roestbruin. De knisperende blaadjes blijven stug hangen tot de eerste knoppen ze van hun plakje duwen. Dat is dan ook het enige moment dat de haag transparant wordt.

 

Dan zie ik de pimpelmezen, merels en roodborstjes die zich komen tegoed doen aan het vogelvoer en de haag gebruiken als een soort clubhuis annex voetgangerstunnel. En dan zie ik ook de buurvrouw, dwars door de haag heen.

 

Vorige week vroeg ze me hoe ik mezelf blijf motiveren. Corona heeft danig veel roet in het eten gegooid wat betreft de plannen van mijn geliefde en mij om samen te wonen. Maanden waren we apart en we doen onze uiterste best om alle voorschriften en regelgeving nauwgezet te volgen.

 

Ik heb haar verteld over de 4 kaartjes die op mijn salontafel liggen.

Het is makkelijk om afgeleid te geraken als je van thuis uit werkt, om doelen te stellen die niet alleen een to do lijst zijn maar waar je ook echt naar uitkijkt. Die to do lijst, yep, die is helder meestal.

Maar mijn grotere doelen heb ik op 4 kaarten geschreven. Heel concrete, heldere plannen zijn het.

En zo heb ik een kaartje voor mijn gezondheid, een voor mijn vrije tijd, een voor mijn zaak en een voor mijn huis.

Ze liggen zo dat ik er een paar keer per dag voorbij loop. En zeker in de ochtend en de avond als ik mijn agenda invul of overloop, neem ik ze echt in me op. Hoe het zal zijn als ik dat straks bereik, hoe het voelt om dat te beleven, hoe fijn dat is.

 

Het geeft me zin, richting en focus. Het houdt me weg van fluisterende zakken chips, eindeloos scrollen op sociale media ( al geef ik toe dat ik een zwak heb voor de app Clubhouse) en een onvervuld gevoel op het einde van de dag door meer reactie in mijn dag dan creatie.

 

4 kaartjes op de salontafel.

Voor mij werkt het prachtig.

 

Wat werkt voor jou?

 

 

 

About the author

Truus Druyts


Tags


You may also like

PRAKTISCH GESCHOOLD

PRAKTISCH GESCHOOLD

Masterclass pitchen voor auteurs

Masterclass pitchen voor auteurs
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Graag meer tips? Schrijf je hier in!

>